Ekskluzywne skóry Italpelle

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, firma Italvelluti wprowadziła do swojej oferty dwie nowe marki: Italpelle oraz Italskay. Tym samym rozszerzyła bogatą ofertę tkanin tapicerskich oferowanych pod marką Italvelluti o naturalne, włoskie skóry i wysokogatunkowe skaje. W efekcie oferowane produkty – dostępne teraz pod trzema markami – tworzą kompletną paletę materiałów tapicerskich dla producentów mebli, tapicerów, architektów, dekoratorów, hurtowników oraz klientów indywidualnych.

W poniższym artykule przedstawiamy pierwszą z nowych marek – Italpelle. Pod tym znakiem oferowane są najwyższej jakości, ekskluzywne, naturalne skóry meblowe anilinowe i semianilinowe, jedne z najlepszych włoskich wyrobów tego rodzaju. W asortymencie Italpelle znajdują się trzy kolekcje skór: Barbaresco, Prosecco oraz „I Sapori Del Vino”.

Barbaresco
Doskonała, naturalna skóra o niezwykle pięknym licu semianiliny. Emocje wywołuje już sam dotyk miękkiej i niesamowicie jedwabistej powierzchni będącej wizualnym komunikatem najcenniejszych wartości tego produktu. Kryje się za nimi historia poszukiwania innowacyjnych metod garbowania przez długi czas będących w fazie pomysłów i eksperymentów. Historia tropienia tej jednej, jedynej metody, aby uzyskać produkt doskonały. Doświadczenie i serce skupione w jednym wyrobie przyniosło w rezultacie spełnienie, wydawałoby się, nieosiągalnego.

Gama ponad 100 fantastycznych kolorów sprawia, że Barbaresco jest wyjątkowo uniwersalna. Połączenie niezwykłego komfortu i estetyki z wysoką trwałością w użytkowaniu zachwyciło najbardziej prestiżowych producentów mebli tapicerowanych na całym świecie, którzy entuzjastycznie zdecydowali się na jej wybór.

Do produkcji skóry Barbaresco używany jest tylko i wyłącznie starannie wyselekcjonowany surowiec pochodzący z najlepszych, południowoamerykańskich i europejskich hodowli. Dzieje się tak, ponieważ tylko niewielka część tego surowca posiada odpowiednie cechy, aby móc przeobrazić się w skórę tej marki! Począwszy od surowego materiału, poprzez wszystkie kolejne etapy produkcji, jest ona starannie kontrolowana przez technologów tak, aby otrzymać produkt finalny najwyższej jakości.

Prosecco
Wysokogatunkowa, elegancka skóra bydlęca, o semianilinowym licu. Gładkość i miękkość jej powierzchni to wynik pracy doświadczonych włoskich garbarzy stosujących wypróbowane procesy i technologie, które podkreślają i uwydatniają najcenniejsze walory tego naturalnego i doskonałego produktu. Brak obróbki mechanicznej lica ma bardzo istotny wpływ na trwałość, ponieważ nie narusza włókien stanowiących o wytrzymałości produktu, a rzadkie niedoskonałości, takie jak różnice w ziarnie lub małe marszczenia, nie obniżają jakości, a jedynie potwierdzają piękno rękodzieła i jego naturalność.

Do produkcji skóry Prosecco używany jest tylko i wyłącznie starannie wyselekcjonowany surowiec pochodzenia europejskiego, a wszystkie etapy produkcji poddane są ścisłej kontroli technologów, aby produkt finalny cechowała najwyższa jakość. Czyni to skórę Prosecco wyjątkowo uniwersalną i trwałą w użytkowaniu. W połączeniu z niezwykłym komfortem i estetyką oraz bardzo szeroką gamą barwną (60 kolorów) daje to produkt o wszechstronnym zastosowaniu i gwarancję zadowolenia klienta. Parametry techniczne skóry Prosecco pozwalają na jej wykorzystanie również na jachtach, statkach i innych jednostkach pływających.

„I Sapori Del Vino”
Wino to najszlachetniejszy trunek, znany i ceniony już od czasów starożytnych. To napój-symbol, którego wielorakimi walorami zachwycali się wielcy tego świata, uznając go nie tylko za synonim zdrowia i naturalności, ale także dobrego smaku, wyrafinowania, a nawet luksusu. Na przestrzeni wieków producenci nabierali doświadczeń, udoskonalali receptury i technologie. Mimo to nie wszystkie wina są takie same. Wśród ogromnej ilości win zwykłych i pospolitych znajdują się te szczególne i wyjątkowe, znane oraz cenione na całym świecie, których cechy pod wieloma względami przewyższają trunki produkowane powszechnie na skalę masową.

Podobnie wyjątkowa jest kolekcja skór tapicerskich „I Sapori Del Vino”. Skóry w niej prezentowane: Chianti, Brunello, Barolo, Amarone są szczególne, niepowtarzalne oraz zdecydowanie wyróżniające się pośród innych skór tapicerskich dostępnych na rynku.

Chianti
Naturalna skóra z bardzo delikatnie zaznaczonym ziarnem. Wykańczanie aniliną i olejami roślinnymi daje efekt eleganckiego połysku oraz lekko uwydatnionego dwukoloru podkreślającego wszystkie odcienie. Powoduje także, że skóra posiada jedwabisty dotyk i chwyt. Produkty wykorzystane do wykończenia skóry nie zawierają żadnych substancji niebezpiecznych dla środowiska i zdrowia człowieka. Chianti doskonale nadaje się do produkcji mebli stylowych typu Chesterfield, ale równie znakomicie wygląda na meblach nowoczesnych. Jej grubość wynosi od 1,0 do 1,1 mm, a średnia wielkość błamów to około 4,8 m2. Chianti jest wytwarzana ze skór pochodzenia europejskiego.

Brunello
Produkt ten to naturalność połączona z elegancją. Wykończenie aniliną i woskami naturalnymi sprawia, że skóra jest wyjątkowo miękka i gładka. Efekt postarzania „vintage”, delikatnie uwydatniający zarysowania i załamania, połączony z lekkim cieniowaniem (pull-up), nadaje skórze wyjątkowego charakteru. Niewątpliwego uroku dodaje jej także nieregularne ziarno, a marszczenia i zadrapania sugerują naturalność i ręczne wykonanie. Brunello to idealna skóra do odtwarzania mebli z epoki oraz produkcji mebli stylowych. Doskonale prezentuje się także na nowoczesnych bryłach. Skóra ta wykonywana jest z surowca pochodzenia europejskiego, a jej grubość waha się od 0,9 do 1,1 mm. Średnia wielkość błamu to 5,0 m2.

Barolo
Wysokiej jakości nubuk charakteryzujący się delikatnością oraz uczuciem ciepła i miękkości w dotyku. Jego niepowtarzalnie piękna, matowa powierzchnia uzyskiwana jest poprzez wygładzenie, a następnie szlifowanie lica. Aksamitna powierzchnia w połączeniu z naturalną, stonowaną kolorystyką nadają skórze efektu vintage. Barolo, jak każdy nubuk, jest produktem bardzo wymagającym. Bez odpowiedniej dbałości i pielęgnacji w miejscach intensywnego użytkowania ciemnieje i zaczyna błyszczeć. Jest to efekt szczególnego charakteru oraz delikatności nubuku i nie może być traktowany jako wada. Skóra ma grubość 0,9-1,1 mm, a wielkość błamu wynosi średnio 5,0 m2. Wykonywana jest z surowca europejskiego.

Amarone
Propozycja na bardzo eleganckie meble o nowoczesnym charakterze. Jest naturalnie miękka, a zarazem zadziwiająco mięsista i zwarta. Sekret jej miękkości tkwi w grubości, która wynosi nie mniej niż 2,0-2,2 mm. W dotyku jest delikatna i woskowa, a sposób barwienia pozwala na osiągnięcie imponującej głębi koloru. Amarone posiada całkowicie naturalne lico podkreślane nieregularnością wzoru oraz ziarnem, które sugerują absolutną autentyczność. Jest otrzymywana z najlepszego gatunku surowca pochodzenia europejskiego. Średnia wielkość błamów to 5,0 m2.

(rd)

.

Zakres odległości Promień: Km

0
Kategorie
ładowanie…

Dojazd

Wskazówki dojazdu

Pokaż dystans w

Użyj mojej lokalizacji, aby znaleźć najbliższego dostawcę usług